Menu

Blog

Tariefswijziging per 1 januari 2022

Per 1 januari 2022 zullen we na 6 jaar ons behandeltarief met €5,- verhogen.
De kosten van een behandeling zullen dan €95,-  bedragen.

Als u een aanvullende zorgverzekering heeft, kunt u een deel van de behandelkosten declareren.
Mocht u hierover nog vragen hebben, neem dan contact met ons op;

Osteopathie: kostenbesparend en effectief?

Ja! Zegt de Belgische gezondheidseconoom Lieven Annemans in de Belgische krant 'De Standaard'.
In opdracht van de Belgische Beroepsvereniging voor Osteopaten (BVBO/UBO) onderzocht Annemans het wetenschappelijk bewijs voor de osteopathische behandeling van lage rug- en nekpijn. Annemans gaf aan aanvankelijk met enige scepsis aan het onderzoek te zijn gestart, maar moest tot de conclusie komen dat osteopathie bij nek-, en rugklachten een 'tamelijk spectaculair' effect heeft.

Lees verder
Stijve spieren...

Stijf uit bed stappen? Na een lange autorit of een bioscoopbezoek met een stijf gevoel in lijf en leden opstaan? Bewegen doet goed, maar rust roest?
Dit horen we vaak in de praktijk. Geregeld worden wij geconsulteerd met de vraag of we wat aan algemene stijfheid kunnen doen.

Lees verder
Osteopathie bij kaak-, aangezichts-, en stemproblematiek

Onlangs ben ik (Mark) gestart met een uitgebreide bijscholing over de osteopatische benadering van het cervico-maxillo-faciale gebied. Dat is een mond vol, maar het komt erop neer dat de cursus meer kennis gaat geven over het onderzoeken en behandelen van het aangezicht, kaak/kauwapparaat, hals- en stemapparaat.

Lees verder
Osgood Schlatter en Sever, twee spelbrekers...

Twee jonge knapen, zo’n jaar of 11, komen afzonderlijk van elkaar, in mijn praktijk. Beiden zitten op dezelfde voetbalclub in de E-selectie. Dat voetballen staat even op een laag pitje: De een heeft een pijnlijke knie en de andere kampt met een pijnlijke hiel.  Aanzetten voor een sprint, schieten van de bal, het gaat even niet meer. Zowel niet in competitieverband, maar ook in de vrije tijd komen ze niet verder dan Fifa 16.

Lees verder
Osteopathie in de Zorgwijzer

De zorgwijzer heeft een pagina met actuele informatie over osteopathie en de actuele vergoedingen hiervoor. Kijk op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/osteopathie

Foto expositie

Fotoexpositie in onze praktijk van

Bert de Turck, schilder met de camera

Bert de Turck (Eindhoven, 1951) fotografeert landschappen, stadslandschappen, stillevens en binnenruimten. Hij beweegt zich in het grensgebied tussen natuurfotografie en kunst. Vaak wordt hij ‘de schilder met de camera’ genoemd, omdat hij impressionistisch werkt.

Wat op hem indruk maakt legt hij, vaak na veel voorstudie, vast. Zijn foto’s weerspiegelen altijd iets van zijn innerlijk. De camera is een (hulp)middel om uit te drukken wat hem bezighoudt.  

Beroering om hoge wervels

In de Gelderlander van zaterdag 24 augustus is een artikel te lezen over het gevaar van het 'kraken' van de bovenste nekwervels door manueeltherapeuten, chiropractoren, osteopaten en andere manueel geneeskundigen. In dit artikel komen de voor- en tegenstanders aan het woord over het al dan niet meer toepassen van deze 'potentieel dodelijke technieken'

www.gelderlander.nl - manueel-therapeuten-kraken-van-nek-gevaarlijk

Lees verder
Osteopathie en hoofdpijn

Hoofdpijn komt erg vaak voor. 97% van de mensen ervaart minstens 1 episode van hoofdpijn in het leven. Voor spanningshoofdpijn en migraine is de ‘lifetime-prevalentie respectievelijk 78% en 16%. Vrouwen hebben twee keer zoveel last van hoofdpijn dan mannen.

 

Lees verder
Luxaflex

Luxaflex

Wat hebben jullie toch een mooie behandelkamers, is een vaak gehoorde reactie als mensen de kamer inlopen. Elke keer ben ik dan weer trots dat de praktijk zo is ingericht dat het de mensen een ontspannen gevoel geeft.

Dat is niet alleen voor de klandizie, die mooie kamer. Ook voor mij is het erg belangrijk om een mooie ruime kamer te hebben. Een ruimte met goed licht, zachte kleuren en een goede akoestiek zijn belangrijk voor de therapeut.

Lees verder
Osteopathie effectief bij migraine

Osteopathie blijkt effectief te zijn bij migraine. Dat wat al in de praktijk werd gezien, wordt bevestigd met wetenschappelijk onderzoek. Lees de volgende link om wat meer te weten over het onderzoek dat gedaan is naar de effectiviteit van osteopathie bij migraine:
www.gezondheidskrant.nl 

Lees verder
Gravity kills your patient

Met de zin “Gravity kills your patient” wordt Dr. Nelson geciteerd door Dr. H. Fryette (1878-1960), in zijn boek “Principles of Osteopathic Technic (1954). Zwaartekracht, stelt Nelson, is de onvermijdelijke factor die een constante belasting uitoefent op de dragende en ondersteunde weefsels van ons lichaam. 

Lees verder
Verder kijken dan je neus lang is

Dat is precies wat de osteopaat probeert te doen. Binnen het kader van spieren, pezen, botten, bindweefsel en alle processen die deze weefsels in optimale functie proberen te houden, probeert de osteopaat samenhang en relatie te zoeken tussen klacht en bewegingsverlies.

Lees verder
Een blog?

Een blog waarin wordt ingegaan op de achtergrond van osteopathie. Een blog over de beslommeringen en overpeinzingen van een osteopaat in zijn praktijk.

Veel leesplezier!

 

Deze website maakt beperkt gebruik van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen u, dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!