Menu

Osteopathie en zwangerschap

Osteopathie kan helpen bij zwangerschapskwalen. Het kan klachten zoals rugpijn en bekkeninstabiliteit verminderen en helpt je voorbereiden op de bevalling.

Je zwangerschap zou een van de mooiste periodes uit je leven moeten zijn. Maar terwijl je baby in je groeit verandert je lichaam volledig en kun je daar veel hinder van ondervinden.

Een zwangerschap is in principe een toestand die bij het leven hoort. Het is geen ziekte. Toch gebeurd er van alles met je lichaam wat als vervelend kan worden ervaren. Je hormoonhuishouding staat volledig op zijn kop, organen worden van hun plaats gedrukt en bloedvaten kunnen worden dicht gedrukt.  Een osteopaat kan helpen om deze klachten te verminderen.

Als osteopaat zoeken wij naar de mogelijke oorzaak van je zwangerschapsklachten. Er wordt gezocht naar weefsels die met elkaar in verbinding staan en voor strubbelingen zorgen. Soms zit deze oorzaak op een geheel andere plek dan waar de klachten zich openbaren.

Welke klachten kunnen worden behandeld?

  • bekkenpijn of bekkeninstabiliteit
  • rugklachten
  • problemen met het middenrif (pijn in de ribben en/of ademhalingsproblemen)
  • problemen met de bekkenbodem
  • steeds terugkerende blaasontsteking
  • pijn aan het stuitje
  • stuitligging
  • zwangerschapsmisselijkheid
  • tintelingen in armen en benen

Wij kunnen je tevens helpen met de voorbereiding op de bevalling. Uit onderzoek is gebleken dat enkele behandelingen tijdens de zwangerschap de bevallingstijd kan verkorten en de kans op complicaties als vroeggeboorte en meconiumhoudend vruchtwater (teken dat de baby het zwaar heeft) verkleind.
Daarnaast heeft onze praktijk  ruime ervaring bij het behandelen van stuitliggingen.

De behandeling

De osteopaat begint de behandeling bij zwangere vrouwen meestal bij het bekken, de ribben en het borstbeen. Deze lichaamszones moeten soepel zijn om de veranderingen die je lichaam tijdens de zwangerschap ondergaat goed te kunnen opvangen.

Met zachte handbewegingen gaan wij op zoek naar de oorzaak van de klachten en proberen wij deze weg te nemen. Het lichaam herstelt vervolgens vanzelf, waardoor de klachten verminderen. De osteopathische technieken zijn veilig voor jou en je kindje.

Wij onderhouden een goede samenwerking met de verloskundigenpraktijken in de regio.

 

Deze website maakt beperkt gebruik van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen u, dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!