Menu

Het consult

De osteopaat onderzoekt handmatig in welke weefsels sprake is van bewegingsverlies. Bewegingsverlies zorgt ervoor dat weefsels niet in optimale conditie zijn en sneller tot klachten kunnen leiden. Tijdens de behandeling maakt de osteopaat met zijn handen lichaamsweefsels één voor één weer beweeglijk.

Voorbereiding
Voorafgaand aan het eerste consult wordt u gevraagd een vragenlijst in te vullen. Deze lijst helpt ons om het eerste consult goed voor te bereiden. Mocht u in het bezit zijn van relevante onderzoeksgegevens of een verwijzing van uw arts, dan vragen wij u deze mee te nemen.

Onderzoek
Vervolgens wordt het lichaam onderzocht op mobiliteitsverlies om zo een goed beeld te krijgen over het ontstaan van uw klachtenpatoon. Daarnaast moet worden gekeken of het voor u veilig is om de behandeling te ondergaan en dat er geen onderliggende aandoeningen zijn die eerst door een arts moeten worden beoordeeld. Het kan voorkomen dat voor dit onderzoek u wordt gevraagd tot het ondergoed te ontkleden.

Behandeling
De resultaten van het onderzoek worden met u besproken en er wordt een behandelplan voorgesteld. Na uw goedkeuring wordt de behandeling gestart. Hierbij maakt de osteopaat gebruik van zachte en gerichte handgrepen waarbij de lichaamsweefsels weer beweeglijk worden gemaakt. De behandelingen volgen niet kort op elkaar; na twee tot vijf weken vindt een herhalingsconsult plaats.

Een behandeling duurt drie kwartier tot een uur. Het aantal behandelingen dat noodzakelijk is hangt af van de onderzoeksresultaten en de individuele reactie van de patiënt op de behandeling.

Advisering
De osteopaat kan u adviezen meegeven op het gebied van houding, voeding en ontspanning. Indien uit het onderzoek blijkt dat er sprake kan zijn van een onderliggende ziekte, waarvoor osteopathie geen behandeling kan bieden, zal de osteopaat u (terug)verwijzen naar de huisarts of specialist.

(Na)reactie
Na de behandeling kunt u korte tijd last krijgen van hoofdpijn, vermoeidheid of een tijdelijke verergering van de klacht. Het advies is daarom na de behandeling rustig aan te doen. Wacht met fanatiek sporten liever tot de volgende dag.


 

Deze website maakt beperkt gebruik van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen u, dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!