Menu

Osteopathie bij kinderen

Een baby met darmkrampen of een voorkeurshouding, een kind dat slecht slaapt, hoofdpijn of onverklaarbare buikpijn heeft: Osteopathie kan bij deze klachten goed helpen.

Al meer dan 10 jaar behandelen wij dagelijks kinderen in onze praktijk. Met zachte onderzoek- en behandeltechnieken proberen wij de oorzaak van het ongemak te vinden. Meestal zijn twee tot drie behandelingen genoeg om de klachten te verhelpen.

Osteopathie bij kinderen.
Kinderen vragen speciale aandacht in zowel de geneeskunde als de osteopathie. Kinderen zijn geen kleine volwassenen maar zijn zowel fysiek als mentaal volop in ontwikkeling. Ze groeien, de spraak en motoriek ontwikkelen zich en als persoon vormen zij zich meer en meer. Elke ontwikkelingsfase vraagt een aparte benadering en heeft zijn eigen kenmerken en kinderziekten. Een baby is weer anders dan een peuter en een peuter is weer anders dan een kleuter of puber. Als er een probleem optreedt in een van de ontwikkelingsfasen heeft dit gevolgen voor de totale ontwikkeling van een kind. Elk kind vraagt dan ook om zijn eigen unieke benadering!

Het consult
Het is belangrijk dat het kind zich op zijn/haar gemak voelt. Het meenemen van een knuffel of eigen speelgoed kan ook helpen. Voeden voor de behandeling is geen probleem. In onze praktijk is alle ruimte om borstvoeding te geven. Neem anders wat extra flesvoeding mee.
Het onderzoek en de behandeling zelf doen geen pijn. De osteopaat werkt met zachte technieken. Er wordt niet gemanipuleerd. U kunt uw kind vertellen dat de osteopaat aan het lichaam gaat voelen.

Na het onderzoek zal worden uitgelegd wat de osteopaat heeft opgemerkt. Na uw goedkeuring kan worden gestart met de behandeling. Na de behandeling duurt het vaak een paar weken voor een volgende afspraak: het zelfherstellend vermogen van het lichaam heeft tijd nodig om tot een nieuw evenwicht te komen.

(Na)reacties.
Osteopathie is een zachte en efficiëntie geneeswijze die uitermate geschikt is voor kinderen. Door de zachte technieken zijn bijwerkingen overwegend mild en wordt een behandeling door een kind als aangenaam ervaren.

Osteopathie is geen vervanging voor een behandeling door een (kinder)arts. Bij ziekte of acuut letsel moet u deze altijd eerst raadplegen.

 

Deze website maakt beperkt gebruik van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen u, dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!